BOJKOTTA SCAN!

Välj bönor och linser istället för kött från Scan. Det finns inga ursäkter för att behandla något djur på detta sätt.

De djur som vi väljer att äta ska behandlas med omsorg ända fram till våra tallrikar, annars får det vara.

Strunta i fläskkotletten och laga en billig och god linsgryta, här är en från Allt Om Mat.

Ett recept från:

Foto: Ulf Svensson

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser

2 svar to “BOJKOTTA SCAN!”

 1. Linnea Says:

  Hej! Visst ar du dietist? Ar intresserad av att plugga nagot inom kost, halsa, traning. Har du koll pa utbildningarna ser ut, hur framtiden ser ut, vad man ska satsa pa osv.?

  • dietistasa Says:

   Hej Linnea! Det stämmer, jag är leg. dietist. Vad roligt att du är intresserad av att plugga nåt inom kost och hälsa. Vad gäller utbildning till att bli dietist så är det tre år som gäller. Du kan läsa i Umeå, Uppsala eller Göteborg. När du är klar kan du arbeta på sjukhus och vårdcentraler med att kostbehandla sjukdomar, allt från cancer och KOL till övervikt och IBS. Eller så kan du göra om jag och starta eget och ta emot de patientgrupper som intresserar dig mest. Det är tyvärr ganska så svårt för dietister att hitta jobb. De flesta jobb finns inom landstingen och där är det ofta dåligt med pengar vilket innebär färre tjänster och ofta ganska så dålig lön. Men är kost något du brinner för så är ju det viktigast.
   I Gävle kan man läsa till hälsopedagog, men jag vet tyvärr inte så mycket om den utbildningen förutom att den är bredare än dietistutbildningen men inte lika ingående när det gäller kostbiten. Jag tycker att du ska gå in på studera.nu och surfa runt efter utbildningar. Vill du få en hint om vad det innebär att plugga kost och träning kan du ju alltid ta en kortkurs som brukar anordnas av Paulun, SATS m fl.

   Lycka till!

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: