gogreen soygurt

Ingen blogg utan tester. Först ut att testas är sojayoghurt från gogreen. gogreen är ett märke från axa och innefattar en vid variation av olika produkter. På gogreen.se kan man läsa

”Vårt mål på GoGreen är att du, vad du än vill äta, ska kunna hitta ett nyttigt och gott alternativ. Det är därför du hittar oss i mejerihyllan, bland torrvarorna och på massa andra ställen i din matbutik. Smaklig måltid!”

soygurt

De två smaker som jag kommit över är blåbär och exotiska frukter. Sojayoghurten som axa valt att kalla soygurt faller knappast in under ”nyttigt alternativ”. Varje liten bägare innehåller 150 g yoghurt och ger 75 respektive 80 kcal. Mycket av energin kommer dock från socker och endast 4 g protein har letat sig in. Med detta sagt så vill jag ändå inte helt skriva ner den här produkten. Den är ett utmärkt alternativ till vanliga yoghurtbägare med socker och frukt för den som av någon anledning inte vill eller kan äta mjölkprodukter.

Hur var det då med smaken? Om man förväntar sig en syrlig och frisk yoghurt kommer man att bli besviken. Det här är inte yoghurt men smaken är ok. De är båda väldigt söta och känns mer som efterrätt än mellanmål. De har båda en viss bismak, något som är vanligt hos sojaprodukter. ”Exotiska frukter” innehåller rikligt med trevliga fruktbitar och har en krämig och god konsistens. ”Blåbär” däremot ser tråkig ut i färgen och är rinnigare och utan fruktbitar.

Innehållsförteckningarna är snarlika med vatten och skalade sojabönor först. Yoghurten är berikad med kalcium motsvarade 15% av RDI. Modifierad majsstärkelse är konsistensgivare och kaliumsorbat är konserveringsmedel.

Vem går vinnande ur matchen? För mig var det en solklar seger för exotiska frukter mycket på grund av den härliga krämigheten. Men ärligt talat skulle jag hellre lägga pengarna på något annat. T ex en banan och lite havre- eller sojamjölk. Som en efterrätt eller nödlösning funkar gogreens soygurt utmärkt. Testa att ställa den i frysen en stund och du har med all säkerhet en mumsig glass.

Blåbär:

Vatten, skalade sojabönor (9 %), fruktos, blåbär (2,8 %), socker, blåbärspuré från koncentrat (1,4 %), modifierad majsstärkelse, kalciumlaktat, surhetsreglerande medel (citronsyra), konserveringsmedel (kaliumsorbat), arom, syrakultur (Sc. thermophilus, Lb. bulgaricus)
Syrat sojamellanmål med 4,2 % fruktinnehåll.

Exotiska frukter:

Vatten, skalade sojabönor (8,5 %), fruktos, socker, persika (3 %), mangopuré från koncentrat (2 %), modifierad majsstärkelse, persikopuré från koncentrat (1%), kalciumlaktat, surhetsreglerande medel (citronsyra, natriumcitrat), konserveringsmedel (kaliumsorbat), arom, färgämne (betakaroten), syrakultur (Sc. thermophilus, Lb.bulgaricus).
Syrat sojamellanmål med 6 % fruktinnehåll.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Annonser

Etiketter: ,


%d bloggare gillar detta: