Påskmat – sparris med citronhollandaise

En perfekt förrätt är snabb att svänga ihop precis när gästerna anlänt. Den är inte för mastig och den känns fräsch. Kommer du hem till mig och äter i påsk? Då bjuder jag på ångad sparris med citronhollandaise och parmesan – mumma!

Hollandaise:

Smält 100 g smör (jag brukar använda Mildas mjölkfria margarin), blanda 2 äggulor med 2 msk torrt vitt vin. Sjud äggblandningen över vattenbad tills den tjocknar. Ta bort äggblandningen från vattenbadet och vispa ner smöret, lite i taget. Smaksätt med salt, cayennepeppar (bara lite, lite) och ca en tsk citronsaft.

Sparris:

Ångkoka sparris tills den känns lagom mjuk men med tuggmotstånd. Du kan steka den om du gillar det bättre.

Avsluta med att hyvla över färsk parmesan vid servering!

Foto: itsjustjulianis

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser

%d bloggare gillar detta: