LCHF och resten av världen?!

Mitt mål är att varje kostbehandling ska ske med hänsyn till i första hand individen men att den också, om möjligt, ska spegla ett långsiktigt hållbart levnadssätt då jag tror att vi i förlängningen skjuter oss själva i foten om vi inte anammar en livsstil som är hälsosam för hela det ekologiska systemet.

Hittade detta uttalande i ett forum alldeles nyss. Läs det ur ljuset av den pågående LCHF/SNR/SLV-debatten. Vad tycker ni?

”MILJÖN ÄR PÅ VÄG ÅT HELVETE, OSKYLDIGA DJUR FÄNGSLAS OCH TORTERAS FÖR ATT ÄTAS, BARN SVÄLTER OCH SAKNAR RENT VATTEN – FÖR VADÅ? – FÖR ATT NÅGRA FETA VÄSTERLÄNNINGAR SKA KUNNA GÅ NER NÅGRA KILO UTAN ATT ANSTRÄNGA SIG, FÖR ATT VI SKA KUNNA NJUTA LITE EXTRA VID MIDDAGSBORDET AV EN EXTRA KÖTTBIT OCH GRÄDDE!? DET ÄR ETT UTTRYCK FÖR DJUPGÅENDE EGOISM OCH ANSVARSLÖSHET OCH DET GÖR MIG MYCKET LEDSEN OCH ARG”

Foto: publicenergy

Annonser

Etiketter: ,

4 svar to “LCHF och resten av världen?!”

 1. Thomas H Says:

  Hoppsan Åsa!

  Många fel i den texten! Man blit fet av vita produkter(socker, mjöl) och sen görs det så mycket vita produkter, för att även föda upp sekunda köttprodukter och det om något är miljökrävande! Usch, Usch!
  Några feta? Fel där också! Det finns väl numera fler överviktiga än underviktiga på vårt klot?

  Öka istället produktionen med gräsbetande djur, vilket förstås spar och hjälper vår miljö och är dessutom en näringsrik föda precis som det nu varit i tusentals år!

  Här i Väst odlar vi dessutom för mycket och dumpar sedan priser i 3:de världen vid export dit och förstör på så sätt deras egen inhemska marknad på det sättet!
  EU:s jordbruksstöd är helt felinriktat!
  Odling av tomater vid Medelhavet för att ätas i Norden är helt galet!
  En tomat är en väldigt bra produkt om den får växa och mogna färdigt före skörd, men så är inte fallet nu. Dessutom är det just
  därnere, där nu tomater odlas som det säljs överlägset mest bekämpningsmedel i hela EU!
  Förmodligen är exvis tomaten nu mera skadlig än nyttig!
  Dvs. Odla mer i närområdet vad som nu går och odla ekologiskt och nötkreaturs gödsel är viktigt för kretsgången!
  osv. osv. osv. osv.

  • Dietist Åsa Says:

   Om du läer ordentligt så ser du att uttalandet inte var mitt så jag vet inte om ”Hoppsan Åsa!” är på sin plats 🙂

   Nej, vi blir inte feta av ”vita” produkter. Däremot blir vi feta om vi äter mer än vi förbränner eller om vi ständigt jojobantar.

   ”Några feta” tror jag var ett stilgrepp, inte ett uttryck för de verkliga förhållandena. Det stämmer att vi är fler överviktiga än underviktiga i världen.

   Man behöver inte äta tomater, det finns utmärkta svenska morötter t ex. Vilt- och gräsbeteskött finns inte i sådana mängder att vi kan tillhandahålla det till alla. Men såklart är det det köttet vi i första hand ska välja om vi äter kött. Däremot kan jag ju personligen tycka att det inte är ett svårt val att välja bort ett odlat kött som med all sannolikhet har haft ett ovärdigt liv för att istället äta linser som belastar miljön mycket mindre. Men det är ju som sagt min åsikt. Äter vi mindre kött kan det kött vi faktiskt ändå äter få gå fritt och beta gräs och vi får då den effekt du beslriver i din andra kommentar. Vore inte det toppen så säg!? Vi äter mindre men bättre kött och vi äter mer och nyttigare vegetabilier.

 2. Thomas H Says:

  Intressanta länkar som ger mycket bra information!
  Har man sunt förnuft så tänker man nog om ”lite grann!”

  http://www.dnsy.se/_upload/lfm/presentationer/norder%20notprod%20på%

  Vid bete på permanenta gräsmarker lagras 2-3 gånger mer kol i marken än om gräsmarkerna är obetade och det kompenserar fullt ut för metangasutsläppen.

  The concentration of carbon dioxide in our air is rapidly rising, a condition that contributes to the greenhouse effect and potential global warming. The more of the carbon that can be contained in the soil, however, the less that escapes into the air. A report released by the USDA’s Agricultural Research Service finds that soil stores 2 to 3 times more carbon when the grass was grazed than when it was harvested for hay or not harvested at all.
  More information is available online at http://ars.usda.gov/is/pr.
  Se även http://www.eatwild.com/environment.html

 3. Thomas H Says:

  Vet att texten inte var din Åsa! – sa hoppsan ändå åt texten som är lite väl naiv!

  Visst kan vi äta mer vegetabilier då mest odlade i vårt närområde förstås!

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: