McTragic

Nej, McDonalds, det här är inte ok!

Annonser

7 svar to “McTragic”

 1. Filibabba Says:

  Jag tror att tentan gick ganska bra faktistk.. men ja, den var mastig! Skönt att den är över! Nu går jag med en dietist på sjukhuset i örebro, det är jättespännande! 🙂

 2. Noise Says:

  Å, vilket givande inlägg i debatten.

 3. David Gottlieb Says:

  Så en Spindelman som binder blomsterkransar och bejakar sina känslor och en Hello Kitty figur som över kick-boxning med sina kompisar vore bättre?
  Visst är både Spindelmannen och Hello Kitty stereotypa, men man kan inte göra om allt efter någon sorts (kvasi-)genusvetenskaplig mall.
  Om man vill att sin lilla Nisse ska bejaka sin kvinnlighet, eller att lilla Lisa ska gilla bilar, bärs och brudar, så kan man ju alltid gå till Max eller till Sibylla och tjacka hamburgare till kidsen.

  • Dietist Åsa Says:

   Visst kan man gå till Sibylla istället men McDonalds är ett företag som barn är välbekanta med, liksom Hello Kitty och Spindelmannen. Det sammantaget ger en stor dragningskraft, speciellt tillsammans med, av många barn, omtyckt mat. Det handlar inte om att om att göra allt efter en ”kvasigenusvetenskaplig mall”. Det handlar om att barn ska få vara barn med allt vad det innebär.

 4. Dan Says:

  McD har väl aldrig sagt vem som skall ha vilken av leksakerna? Fortfarande kan föräldrarna själva välja. De som av mer eller mindre skumma ideologiska skäl vill styra sina barn i genusval kan välja Kitty till sin son och spindelmannen till sin dotter. Alternativt kan man låta barnen leka med det de gillar. I mitt fall skulle både dottern och sonen lätt välja spindelmannen, men det var ett tag sedan vi var på McD.

  • Dietist Åsa Says:

   Jo, men jag tror inte att det är det det hela handlar om. Föräldrarna gör sina val på sina värdegrunder men McDonalds är ett jätteföretag, en opinionsbildare (om man ska hårddra det). Det handlar inte om att skjuta in sina barn i ett könsfack det handlar om valet. Antingen är man tuff och stark som spindelmannen eller så är man vän och söt som hello kitty. Det finns inget mitt emellan. Oavsett vad vi tror om könskaraktäristika så kommer barn att leka med det vi ger dem att leka med och de kommer att ta efter det vi gör. Det är ju synd att begränsa dem till ”bara” superhjälte eller shoppingälskande modekatt redan från början!

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: