Glutano Chocolate O’s

Nästa produkt ut på testbanan är chokladkakor från Glutano. Gluten- och vetefria med chokladsmak och vaniljkräm.

De här små kakorna ser ganska så tråkiga ut….. Chokladsmaken finns dock med men vaniljkrämen smakar mest socker. De är spröda och lagom stora, dock är konsistensen lite ”mjölig” och man har en viss bismak kvar efteråt.

Ingredienslistan bjuder inte på några överraskningar:

vaniljkrämfyllning 30% (socker, ohärdat vegetabiliskt fett, maltodextrin, koncentrerat vassleprotein, vasslepulver, mjölpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin; naturligt smakämne: vanilj); majsstärkelse, rismjöl, socker, ohärdat vegetabiliskt fett, mjölkpulver, inulin, kakaopulver (2,3%), förtjockningsmedel: guarkärnmjöl; salt, bakpulver: ammoniumvätekarbonat; naturligt smakämne: vanilj.

Det här är en helt ok liten kaka om man vill köpa ett gluten- eller vetefritt alternativ. Priset då? Jo, runt en tjuga får man punga ut för 150 g.

Glutano chocolate O's

Annonser

4 svar to “Glutano Chocolate O’s”

 1. Erik Edlund / MatFrisk Blogg Says:

  Chokladsmaken finns… och kakaopulver (2,3%)

  Kan verkligen 2,3% kakaopulver ge tillräcklig smak på egen hand?

  Sen vet jag mycket väl att glutenfria produkter är efterfrågade. Min fru har varit glutenintolerant sedan mitten av 80-talet. Åt inga glutenprodukter alls då kliade det genast i ögonbrynen, nolltolerans gällde.

  Men, och det är det intressanta: Med LCHF i grunden kan hon numera ta en och annan glutenprodukt utan problem.

  • Dietist Åsa Says:

   Jag tycker inte att det är viktigt hut mycket något innehåller av något, ibland är mängd och god smak nödvändigtvis inte beroende av varandra. Det man får fråga sig är om det verkligen hade blivit bättre smak om vi lagt till mer kakaopulver.

   Ja, det är många som undrar över glutenfria produkter. Både de som har celiaki men och de som är veteallergiker. För de senare fungerar den här kakan eftersom den inte är bakat på vete. Har din fru celiaki eller är hon känslig för vete? Och vad menar du med att det kliade i ögonbrynen? Det luriga med celiaki är att vissa kan äta små mängder gluten utan att får mag- tarmsymtom men skadan på tarmen kommer oundvikligen att finnas där när man konsumerat gluten.

 2. Erik Edlund / MatFrisk Blogg Says:

  Dermatitis herpetiformis. Jo, kliande ögonbryn var alltid den första reaktionen vid minsta avsteg.

  • Dietist Åsa Says:

   Ja, det är vanligt att man vid dh inte känner av tarmsymtomen, ofta är de dessutom lindriga och syns inte alltid på biopsier. Trots att utslagen inte kommer tillbaka vid intag av små mängder gluten finns det all anledning att ändå äta glutenfritt eftersom det finns viss risk för lymfom vid fortsatt kontinuerligt intag av gluten. Det är dock ändå relativt ovanligt men det är viktigt att känna till att risken finns.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: