Semper chocolate sticks

Det här var inte så tokigt! Semper har lyckats få till en smaskig liten kaka. Tyvärr är den lite grådaskig i färgen men det är ju smaken som är det primära. Förutom färgen är det konsistensen som kostar Sempers Chocolate sticks högsta betyget. Den är lite i mjöligaste laget och det behöver den inte vara. Det går att få till knapriga och goda kakor även utan vetemjöl.

Vad innehåller detta bakverk då?

Majsmjöl, mjölkchoklad 34% (socker, kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel (E322 soja)), socker, vegetabiliskt margarin (veg. olja och veg. fett, vatten, emulgeringsmedel (E471), surhetsreglerande medel (citronsyra)), bovetemjöl, ägg, förtjockningsmedel (E412), salt, aromämne, bakpulver (E503, E500).

Jag reagerar lite på att man inte skrivit ut att produkten innehåller guarkärnmjöl utan endast E-numret. En produkt som vänder sig till personer med särskilda behov vad gäller kosten ska vara informativ även när det gäller innehåll av andra produkter än den undvikta. Guarkänmjöl, exempelvis, kan ge reaktioner hos personer som är känsliga för soja.

Men visst får den godkänt, Sempers chokladpinne 🙂

Semper chocolate sticks

Annonser

%d bloggare gillar detta: