Hur hittar man mat utan tillsatser?

Det frågar sig Mats-Eric Nilsson i SvD.

Jag kan tycka att grundtanken är god. Vi ska laga vår mat själva och på så sätt få bättre kontroll över vad vi stoppar i oss. Jag är för hela slow-food-tänket med omsorg om maten från jord till bord i fokus men ibland tycker jag att E-jakten har gått lite överstyr!

Nej, det är inte ok att fejka fram färg och lukt och smak på mat, det är heller inte nödvändigt, men är det farligt? Vi ska ställa krav som konsumenter på att man inte genar sig fram till en bra slutprodukt men vi måste också komma ihåg att alla E-nummer inte är farliga eller av ondo.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser

Etiketter: , ,

5 svar to “Hur hittar man mat utan tillsatser?”

 1. Thomas H Says:

  Nedanstående länk instämmer i vad du säger att grundtanken är god!
  Vi har runt om på vår jord utvecklats med och i olika matkulturer dvs. med den föda som finns på platserna och det gemensamma är att maten tillagas själv och är lågt på sitt sockerinnehåll vare sig det är LC eller HC osv. Maten var väl helt enkelt näringsrikare och inte ”död energi”!?

  http://www.forbes.com/2009/07/07/healthiest-foods-nutrition-lifestyle-health-healthiest-foods.html

  😉

 2. maxiq Says:

  Det ÄR nödvändigt att fejka fram färg, lukt och smak på mat om man använder undermåliga råvaror och tveksamma tillagningssätt. Vi konsumenter behöver inte ställa krav på tillverkarna utan det räcker nog med att vi väljer bort dessa produkter när vi handlar så kommer matfuskarna att tvingas ändra i recepten.

  • Dietist Åsa Says:

   Men det är ju som att ställa krav. Jag köper inte era produkter så länge de ser ut så här.

   • maxiq Says:

    Vad jag menade var att vi inte behöver organisera oss och skriva på listor och springa runt till alla tillverkare med våra krav utan det är mycket enklare än så.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: